Bent u illegaal bezig?

Geplaatst op 07 december 2022 door Danielle Bakker in:
Algemeen, Cloud Computing, Document Solutions, ICT Infrastructuur, Service en Support

Er geldt voor u als bedrijf een wettelijke fiscale bewaarplicht van 7 tot 10 jaar. De meeste bedrijven denken dat het genoeg is om alleen een geprinte kopie van de belangrijke documenten te bewaren. Dit volstaat echter niet, de bewaarplicht geldt namelijk ook voor computerprogramma’s en digitale bestanden.

Iedere ondernemer moet bij een willekeurige controle door de fiscus alle gegevens van de afgelopen zeven jaar kunnen laten zien. De bewaarplicht op gegevens gaat pas in na het vervallen van de actualiteitswaarde. Bijvoorbeeld: een leasecontract van 4 jaar verliest pas zijn actualiteitswaarde als het contract na 4 jaar is beëindigd. Vanaf dat moment start de bewaartermijn van 7 jaar pas.

Een factuur die u via de e-mail ontvangt moet u ook als digitaal bestand bewaren. U kunt de factuur natuurlijk uitprinten en fysiek in een ordner stoppen, maar die uitdraai geldt dan niet als het origineel. U heeft de factuur immers oorspronkelijk als digitaal bestand ontvangen. Deze factuur moet u dan dus ook digitaal bewaren.

Bij IP linq hebben wij voor u dé oplossing voor het bewaren van uw digitale bestanden, zoals mails. Wij bieden een Cloud-to-Cloud archiveringsservice die ervoor zorgt dat al uw bestanden nog jarenlang beveiligd op een back-upserver in de cloud staan. Uw data is hierdoor op en top beveiligd, zelfs na een hack.

Voor meer informatie belt u naar (074) 7 630 610 of stuurt u een email naar verkoop@iplinq.nl. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.