Optimale beveiliging van uw bedrijfsgevoelige informatie

Geplaatst op 08 oktober 2018 door Elroy Breukers in:
Algemeen, Document Solutions

Toenemende cybercriminaliteit die direct gericht is op netwerkapparatuur, waaronder printers, is aangemerkt als een zwakke link in de verdediging tegen bedrijfsdiefstal en een kwaadaardige aanval.Veel organisaties zien de beveiliging van een printer echter over het hoofd. Hierdoor kunnen printers worden besmet en uiteindelijk het gehele netwerk in gevaar brengen met mogelijk diefstal van gegevens tot resultaat. Om de zaak te compliceren bevat de wijzigingen in de AVG-wetgeving potentiële grote financiële en juridische maatregelen bij het niet naleven van deze wetgeving.

Als Kyocera partner heeft IP linq hier de juiste oplossingen voor

Data Security Kit

Het risico dat niet wordt voldaan aan de wettelijke eisen inzake gegevensbescherming is groter dan u misschien denkt. Veel printers en MFPs beschikken bijvoorbeeld over een geïntegreerde harde schijf. Deze wordt voor veel toepassingen gebruikt maar na een afdruk-, kopieer- of scantaak kan informatie achterblijven op de harde schijf. Als deze gegevens niet worden beveiligd, bestaat het risico dat onbevoegden toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens of dat deze worden gestolen.

Om u te beschermen tegen deze risico’s, heeft KYOCERA voor een groot aantal systemen de Data Security Kit ontwikkeld. Na elke afdruk-, kopieer- of scantaak worden alle gegevens verwijderd die tijdens het proces op de harde schijf werden opgeslagen. Dit verwijderingsproces is zo grondig en veilig dat het zelfs de certificering ISO 15408 heeft gekregen van het Duitse federale kantoor voor informatiebeveiliging (BSI).

SSL-encryptie voor afdrukken in een netwerk

De meeste bedrijven implementeren op hoog niveau complexe beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls, digitale handtekeningen of toegangsbeperkingen, om gevoelige en vertrouwelijke bedrijfsgegevens te beschermen. Bij het implementeren van dergelijke maatregelen wordt echter geen aandacht besteed aan het beveiligen van afgedrukte gegevens of gegevens die worden verzonden om te worden afgedrukt. Zonder toereikende beveiliging zijn gegevens die via het netwerk naar een printer worden gestuurd, duidelijk zichtbaar en gevoelig voor sabotage.

Ook hier heeft KYOCERA de ideale beveiligingsoplossing. Met onze (optionele) netwerkinterfaces past u SSLprotocolencryptie toe om uw printgegevens te versleutelen volgens de laatste beveiligingsnormen. Het stelt u bovendien in staat om veilige SSL-encryptie toe te passen in terminal server-omgevingen (zoals Citrix) in combinatie met het ThinPrint-protocol.

Uw voordelen op een rij

  • Naleving van de regels en wetgeving met betrekking tot beveiliging van persoonsgegevens door het automatische verwijdering van de tijdelijke bestandmappen na het afdrukken
  • Verhoogde beveiliging van gegevens door middel van geavanceerde encryptie-technologie
  • Effectieve bescherming tegen diefstal van gegevens en het ongeautoriseerd afdrukken of kopiëren van digitale en papieren documenten
  • Verminderde productiekosten door beperking van de toegang tot machines

Neem voor een passend advies contact met ons op, telefoon (074) 7 630 610 of mail naar info@iplinq.nl