Gooit u uw hardware onnodig vroeg weg?

Geplaatst op 26 april 2023 door Danielle Bakker in:
Algemeen, ICT Infrastructuur, Service en Support

De ICT-sector in Nederland wordt steeds vervuilender. Dat heeft het Utrecht Sustainability Institute (USI) in 2021 geconstateerd, de huidige bijdrage van de wereldwijde ICT-sector wordt geschat op zo’n 3 tot 6% van de totale broeikasgasemissies. Als de huidige trend zich voortzet zal dit in 2040 naar 14% stijgen, dat is vergelijkbaar met de gehele transportsector of al het energieverbruik in de gebouwde omgeving wereldwijd.

Het vernieuwen van hardware is de grootste boosdoener als het gaat om vervuiling in de ICT-sector. Te veel bedrijven vernieuwen hun hardware om de 3-4 jaar,

Om deze trend te doorbreken raadt het USI bedrijven en particulieren aan om hardware zo’n 2 jaar langer in gebruik te houden. Ze gaan er op dit moment vanuit dat meeste hardware een cyclus heeft van 3-4 jaar. Door het gebruik van bepaalde hardware te verlengen van 4 naar 5 jaar scheelt dit tussen de 6kg en 100kg in vrijgekomen broeikasgassen. Naast het feit dat het verlengen van de levensduur beter is voor het milieu is het ook nog eens beter voor uw financiën, door de verlenging van een jaar bespaart u zo’n 20% op de aanschafkosten.

Natuurlijk biedt IP linq support aan op verschillende gebieden, zo ook op het gebied van preventief onderhoud. Preventief onderhoud houdt in dat wij uw hardware periodiek komen controleren om problemen binnen uw systemen te voorkomen. Door voortijdig problemen te voorkomen kunnen we de levensduur van een product verlengen. Kortom, u spaart niet alleen het milieu, maar bespaart ook in uw portemonnee.

 

Wilt u meer te weten komen over onze services en preventief onderhoud? Aarzel dan niet om te bellen (074) 7 630 610 of te mailen naar verkoop@iplinq.nl