Waarom onderhoud aan systemen zo belangrijk is.

Geplaatst op 15 juni 2021 door Danielle Bakker in:
Document Solutions, ICT Infrastructuur, Service en Support

Met ons management en monitoringomgeving kunnen wij op afstand waken over goed onderhouden systemen op basis van software. Zijn bijvoorbeeld alle belangrijke updates reeds geïnstalleerd en is de virusscanner actief? Maar er moeten ook lokale handelingen verricht worden om uw systemen in topconditie te houden.

Indien u tijd overheeft kunt u een aantal dingen zelf aan onderhoud uitvoeren.

De meest eenvoudige: Zet de computer een keer uit. Veel gebruikers laten het systeem in een slaapstand staan zodat deze weer snel beschikbaar is. Hierdoor blijven applicaties in het geheugen geladen en kunnen hierdoor ongewenste meldingen geven of zelfs vastlopen.

Schoon uw systeem op. Door het dagelijkse gebruik van de computer worden er veel tijdelijke en zijdelings onnodige bestanden op de computer bewaard. Deze kunt u inventariseren en verwijderen om zo meer schijfruimte bschikbaar te krijgen.

Update uw applicaties. Zorg dat niet alleen uw virusscanner en Windows maar ook uw applicaties actueel blijven. Het updaten verhelpt mogelijke incompatibiliteitsproblemen en  nieuwe functies worden toegevoegd. Door het uitstellen van updates zal de software gedateerd raken, het systeem trager kunnen gaan werken en uw beveiligingsniveau neemt af. Uw systeem is dan extreem gevoelig voor mogelijk misbruik door derden.

Ook zijn computers echte verzamelaars. Alle fijne deeltjes in de lucht blijven steken op ventilatoren en koelelementen in het systeem. Hierdoor slippen de koelwegen langzaam dicht en kan het systeem oververhitten of langzamer gaan functioneren, om oververhitting te voorkomen. Dit is te voorkomen door het systeem intern te reinigen door aanwezige stof en dergelijke te verwijderen. Wees hier zelf zeer voorzichtig mee en doe dit nooit met een stofzuiger! Hierdoor kan statische elektriciteit ontstaan en zal onherstelbare schade aan de hardware tot gevolg hebben. Onze engineers hebben de ervaring en de juiste middelen om dit goed en adequaat uit te voeren.

Door goed onderhoud aan de hardware en software van uw computer blijft het systeem optimaal presteren en verlengt u de levensduur. Er zijn echter hardware onderdelen die door gebruik slijten en storingsgevoeliger worden naarmate de levensduur verstrijkt. Wij adviseren daarom tijdig om bepaalde onderdelen ( zoals bijvoorbeeld een harde schijf ) te vervangen om zo onverwachte uitval te voorkomen. De fitheid van uw systeem  maakt de engineer inzichtelijk tijdens het bezoek.

Ondanks onderhoud en voorzorgsmaatregelen is het belangrijk dat u uw data te allen tijde veiligstelt. Ons advies is om dat via een van onze online back-updiensten te doen. Hiermee bent u er van verzekerd dat u een recente back-up heeft van uw belangrijke bestanden bij een calamiteit.

Of u nu alleen een desktop of een laptop heeft, of dat u een netwerk met meerdere systemen en servers heeft, het is belangrijk om bovenstaande onderhoudswerkzaamheden uit te (laten) voeren.  Graag ontzorgen wij u door dit periodiek te plannen zodat uw systemen in tiptop conditie blijven.

Door goed onderhoud houdt u uw algehele ICT kosten laag en blijven uw storingen tot een minimum beperkt.

Wilt u hier meer informatie over belt u dan naar (074) 7 630 610 of stuurt u een email naar verkoop@iplinq.nl en wij informeren u graag over de mogelijkheden.