Werkplekbeveiliging

Geplaatst op 18 maart 2021 door Danielle Bakker in:
Algemeen, ICT Infrastructuur

Hackers weten steeds beter die ene zwakke schakel te vinden in uw werkwijze die flinke schade kan aanrichten. De verantwoordelijkheid om de veiligheid van de bedrijfsgegevens te bewaken, ligt nu in de handen van elke medewerker die op een met het bedrijfsnetwerk verbonden systeem werkt.

Zorg voor bewustwording onder uw collega’s. Train u en uw collega’s op het herkennen van phishing mails, dubieuze websites en het juist handelen bij onbekende documenten en links.

Maar hoe veilig u zichzelf ook waant, de kans dat u een keer geïnfiltreerd wordt is zeer groot. Echter kunt u wel zoveel mogelijk voorzorgmaatregelen treffen om het risico te minimaliseren en de schade te beperken.

De beveiliging van documenten is voor elke organisatie een belangrijk aandachtspunt. De schade die een organisatie oploopt door een datalek is namelijk niet te overzien. En nu steeds meer documenten online en (tijdelijk) lokaal op apparaten worden opgeslagen en bewerkt, is het risico op verlies of diefstal van bedrijfsgegevens nog groter. IP linq heeft naast de online back-up voor uw servernetwerk ook back-upoplossing voor uw lokale werkplek. Hierdoor zijn ook de lokale werkplekgegevens veiliggesteld tegen dataverlies.

Een antivirus oplossing is het minimale wat er op de werkplek aanwezig dient te zijn. IP linq heeft daarnaast uitgebreidere oplossingen die niet alleen scannen naar mogelijke infecties maar ook werkwijzen in kaart brengen en ongewoon gedrag registreren. Hierdoor kan een infectie snel worden opgespoord en zal de werkplek geïsoleerd worden van het bedrijfsnetwerk om de schade te beperken.

Ook is het cruciaal om de beveiligingsupdates van het besturingssysteem zo snel mogelijk te installeren. Echter wil er weleens een update zijn die onvoorziene problemen met zich meebrengt. Door uw werkplek onder te brengen in IP linq patchmanagement kan er op afstand gezorgd worden dat de updates tijdig geïnstalleerd zijn en waar nodig een update die problemen geeft eenvoudig verwijderd worden. Hierdoor kunt u weer zorgeloos verder werken met uw systeem zonder teveel oponthoud.

 

Geïnteresseerd welke oplossingen voor uw organisatie toepasbaar zijn, neem dan contact op via (074) 7 630 610 of stuur een email naar verkoop@iplinq.nl en wij informeren u graag over de mogelijkheden.