Einde Windows Server 2003

Geplaatst op 14 juli 2015 door Elroy Breukers in:
ICT Infrastructuur

Microsoft is op 14 juli 2015 gestopt met de ondersteuning op Windows Server 2003. Hiermee is ook de ondersteuning gestopt op Windows Small Business Server 2003 , wat namelijk een samenstelling van Microsoft componenten is.

Is uw server een Windows Server 2003?

Is uw server 5 á 6 jaar geleden geïnstalleerd dan is de kans groot dat uw server een Windows Server 2003 is.

Mogelijke gevolgen voor uw bedrijf

Overweeg zo spoedig mogelijk de overstap naar een modern server platform om grote gevolgen betreffende beveiliging en privacy van uw bedrijfsinformatie te voorkomen.

Beveiligingsrisico
Zonder de essentiële beveiligingsupdates voor Windows Server 2003 componenten kan uw systeem kwetsbaar worden voor virussen, spyware en andere schadelijke software die uw bedrijfsinformatie kan stelen of beschadigen. Alleen bijgewerkte antivirussoftware zal niet afdoende werken.

Softwareproblemen
Veel software- en hardware leveranciers zullen geen ondersteuning meer bieden voor hun producten als ze worden gebruikt met Windows Server 2003.  Dat kan betekenen dat bepaalde software toepassingen, printers en scanners straks niet meer werken onder Windows Server 2003.

Uitvaltijd
De kans op uitval van het systeem en onderbreking van uw zakelijke activiteiten wordt steeds groter doordat de software niet langer wordt ondersteund en de hardware voor Windows 2003 Server steeds ouder wordt.

 

Maak een afspraak met Elroy Breukers voor een persoonlijk advies…