Einde ondersteuning Windows Server 2012 (R2)

Geplaatst op 26 januari 2023 door Danielle Bakker in:
Algemeen, Cloud Computing, ICT Infrastructuur, Service en Support

Op 10 oktober 2023 wordt vanuit Microsoft de ondersteuning voor Windows Server 2012/2012 R2 beëindigd. Dat betekent dat er vanaf deze datum geen beveiligingsupdates, niet-beveiligingsupdates, bugfixes meer plaatsvinden. Alle mogelijke kwetsbaarheden die zich zullen voordoen in de toekomst zullen dus niet meer worden opgelost.

Microsoft en IP linq raden u ten zeerste aan om vóór 10 oktober 2023 over te gaan op een van de alternatieven die IP linq u kan bieden. Wij geven u graag vroegtijdig advies over de mogelijkheden en de te nemen stappen.

Een van de mogelijke alternatieven is Windows Server 2022 met een aantal opvallende en innovatieve features. Zo is op het gebied van beveiliging naast TLS 1.3 onder meer TPM 2.0 standaard geworden. Ook zijn de containers compacter gemaakt, hierdoor zal de starttijd verminderen en de algehele prestatie toenemen.

De belangrijkste vernieuwingen in Server 2022:

– HTTPS en TLS 1.3 aanwezig en standaard geactiveerd;

– Verbeteringen in het Admin Center voor het beheer van Virtuele machines;

– Betere beveiliging op het gebied van Firmware (TPM 2.0);

– Hybride mogelijkheden gebruikmakend van Azure ARC en Storage Migration Service;

– SMB ondersteuning van AES-256 encryptie;

– Treat protection van Windows Core versie met multi-layer security;

– Windows Container platform verbeteringen.

 

Windows Server 2022 zal nog jaren worden ondersteund vanuit IP linq en Microsoft. Laat u informeren over de mogelijkheden en voorkom kwetsbaarheden in uw systemen.

Voor meer informatie belt u naar (074) 7 630 610 of stuurt u een email naar verkoop@iplinq.nl. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.