Windows 7 & 8.1 updates stoppen!

Geplaatst op 16 februari 2023 door Danielle Bakker in:
Algemeen, ICT Infrastructuur, Service en Support

Gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 dreigen in grote problemen te komen nu Microsoft sinds dinsdag 10 januari 2023 gestopt is met het aanbieden van ‘Extended Security Updates’. Dit programma bood gebruikers van deze verouderde besturingssystemen beveiligingsupdates. Dit gaf de gebruikers de gelegenheid om veilig gebruik te maken van de verouderde software.

Maar niet alleen het programma voor beveiligingsupdates is nu verlopen, ook de ondersteuning voor Microsoft Edge en Google Chrome eindigt dit jaar. Dit betekent dat beide browsers niet verder geüpdatet zullen worden en vast zullen blijven zitten op versie 109. In beide gevallen zal versie 110 minimaal vereisen dat het systeem draait op Windows 10.

Dit is een ernstige zaak voor de vele mensen die nog steeds gebruikmaken van deze verouderde besturingssystemen. Het betekent dat zij zonder beveiligingsupdates zullen zitten, wat hen kwetsbaar maakt voor cyberaanvallen en malware. Het is dus van groot belang om te overwegen om over te stappen naar een recentere versie van Windows, zoals Windows 10, om de beveiliging van uw systeem te waarborgen.

Voor meer informatie belt u naar (074) 7 630 610 of stuurt u een email naar verkoop@iplinq.nl. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.