Microsoft blokkeert add-ins in Excel voor verhoogde beveiliging

Geplaatst op 17 februari 2023 door Danielle Bakker in:
Algemeen, ICT Infrastructuur, Service en Support

Microsoft heeft recent aangekondigd dat ze online add-ins gaan blokkeren in Excel om de beveiliging van hun gebruikers te verhogen.

Vanaf maart 2023 zullen add-ins die niet aan de nieuwe beveiligingsnormen voldoen, niet meer werken in Excel. Dit is onderdeel van Microsofts streven om de online beveiliging van hun gebruikers te verbeteren en hen te beschermen tegen mogelijke beveiligingsrisico’s.

Add-ins zijn kleine toepassingen die in Excel kunnen worden geïnstalleerd om functies te verbeteren of uit te breiden. Ze zijn erg handig voor veel gebruikers, maar kunnen ook een beveiligingsrisico vormen als ze niet goed beveiligd zijn. Microsoft wil er dus voor zorgen dat add-ins die in Excel worden gebruikt aan de hoge beveiligingsnormen voldoen.

Gebruikers die add-ins nodig hebben voor hun werk, kunnen deze updaten naar de nieuwste versie die aan Microsofts beveiligingsnormen voldoet. Het is belangrijk om te weten dat add-ins die van onbekende bronnen zijn gedownload, niet zullen werken na april 2023. Wij raden ook aan om altijd add-ins te downloaden van vertrouwde bronnen en om regelmatig software-updates uit te voeren.

Met deze verandering wil Microsoft de beveiliging van haar gebruikers verbeteren en hen beschermen tegen mogelijke beveiligingsrisico’s. Het is een verstandige beslissing van Microsoft om de beveiliging van haar gebruikers serieus te nemen en hen te beschermen tegen online bedreigingen. Wij raden onze gebruikers aan om zich te houden aan Microsofts richtlijnen voor de beveiliging van hun online activiteiten en om regelmatig updates uit te voeren.

In het algemeen is dit een belangrijke stap vooruit voor de online beveiliging en het versterkt de verantwoordelijkheid van bedrijven om de online activiteiten van hun gebruikers te beschermen. Laten we samen werken aan een veiliger internet voor iedereen.

 

Bel  (074) 7 630 610 of stuurt u een email naar verkoop@iplinq.nl. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.