Hoe voorkom je identiteitsfraude bij thuiswerkers?

Geplaatst op 07 oktober 2020 door Danielle Bakker in:
Cloud Computing, ICT Infrastructuur, Service en Support

Hackers hebben het, zeker gezien het groeiend aantal thuiswerkers, gemunt op de identiteitsgegevens van thuiswerkers. Bijvoorbeeld door het sturen van phishingmails. Vaak loggen zij in vanaf externe locaties en met mobiele apparaten die niet voldoende bescherming bieden.Met gestolen identiteitsgegevens proberen zij toegang te krijgen tot de bedrijfsgegevens. Gelukkig is het mogelijk om deze vorm van identiteitsfraude te voorkomen met Multi-Factor Authentication (MFA).

Bij deze toepassing wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende vormen van identiteit, je wachtwoord en een contactmethode bijvoorbeeld je mobiele telefoon (ook wel beveiligingsgegevens genoemd). Zelfs als iemand je wachtwoord ontdekt, kan deze persoon er niets mee doen als deze geen toegang heeft tot je beveiligingsgegevens. Dit is ook de reden waarom het heel belangrijk is om voor al je accounts verschillende wachtwoorden te gebruiken.

 

Meer informatie. Bel dan naar (074) 7 630 610 of stuur een email naar Verkoop@iplinq.nl en wij informeren u graag over de mogelijkheden.