Microsoft heeft Windows Server 2022 beschikbaar gemaakt voor het bedrijfsleven

Geplaatst op 16 september 2021 door Danielle Bakker in:
Algemeen

Naast de verlengde ondersteuningsperiode van 10 jaar zijn dit de opvallende innovatieve Windows Server 2022 features:

– HTTPS en TLS 1.3 aanwezig en standaard geactiveerd;

– Verbeteringen in het Admin Center voor het beheer van Virtuele machines;

– Betere beveiliging op het gebied van Firmware (TPM 2.0);

– Hybride mogelijkheden gebruikmakend van Azure ARC en Storage Migration Service;

– SMB ondersteuning van AES-256 encryptie;

– Treat protection van Windows Core versie met multi-layer security;

– Windows Container platform verbeteringen.

De verbeteringen richten zich op drie gebieden, namelijk beveiliging, het applicatieplatform en beheer via en integratie met Azure. Op het gebied van beveiliging is onder meer TPM 2.0 standaard geworden ten opzichte van de vorige versie, naast TLS 1.3. In de Azure-versie van Server 2022 zit de functie Hotpatch om op VM’s updates te pushen zonder dat er daarna nog een herstart nodig is.

Op het gebied van applicatieplatform zijn containers compacter gemaakt, verkleining van meer dan 50 procent. Hierdoor zal de starttijd verkleinen en de algehele prestatie toenemen. Ook is er ondersteuning voor compressie op dataverkeer. Waardoor gebruikers met lage bandbreedte niet eerst bestanden hoeven in te pakken voor versturen tussen remote server en werkplek.

Windows Server 2022 zal tien jaar lang ondersteuning krijgen, waaronder vijf jaar reguliere ondersteuning en vijf jaar verlengde ondersteuning. Er komen drie versies, namelijk Standard, Datacenter en Datacenter: Azure Edition ( Cloud versie ).

Voor meer informatie belt u naar (074) 7 630 610 of stuurt u een email naar verkoop@iplinq.nl. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.