Microsoft Google

Privacy en veiligheid – Google Workspace of Microsoft 365 Business

Geplaatst op 15 april 2021 door Danielle Bakker in:
Cloud Computing

Google Workspace ( voorheen G-suite ) en Microsoft 365 Business zijn allebei online pakketten. Agenda, tekstverwerken, spreadsheets, online videomeetings, etc. Dit voor een aantrekkelijk maandbedrag. Bij Microsoft is er voor een klein bedrag meer ook de lokale installatie van Office applicaties inbegrepen. Zo bent u verzekerd van altijd de nieuwste versie.

De prijsverschillen tussen de twee aanbieders is verwaarloosbaar, welk pakket voor u het beste geschikt is ligt aan verschillende factoren.  Denk hierbij aan functionaliteit, schaalbaarheid, inrichting. Een belangrijk aandachtspunt dat echter vaak overgeslagen wordt is de privacy.

Hoe zit het nu met de privacy van uw gegevens in de Cloud bij Google en Microsoft?
Google’s primaire bron van inkomsten zijn advertenties. Hiervoor verzamelen ze heel veel data van iedereen die hun services gebruikt. Google’s databeleid is ook niet transparant en wijzigt regelmatig. Google voldoet hierdoor nog niet aan de huidige privacyrichtlijnen van de EU.

Als we kijken naar de databeveiliging en privacy dan is Microsoft 100% de betere keus.
Microsoft heeft jarenlange ervaring in het beveiligen van systemen. De Microsoft 365 omgeving is dan ook geoptimaliseerd voor beveiliging en dataprivacy. Er zijn veel data beveiliging features toe te passen op de omgeving. Hiermee kunnen gebruikers compliant zijn aan de relevante privacyrichtlijnen.

Google heeft een goede databeveiliging om misbruik te voorkomen. Maar Microsoft heeft dankzij de vele jaren ervaring dit tot perfectie uitgewerkt. Met het gebruik van Microsoft 365 Business Premium beschikt men over Microsoft Advanced Threat Protection (ATP). Hiermee wordt e-mail gefilterd op malware en phishing. Tevens kan er multifactor authenticatie ingesteld worden, blokkeren van automatisch doorsturen van e-mail, e-mail encryptie, etc.

Zowel Google als Microsoft hebben een dynamische beveiligingssysteem en zijn beide efficiënt.
Maar als we kijken naar databeheer, databeveiliging en privacy dan heeft Microsoft overduidelijk het grote voordeel over Google. Als Microsoft Silver Partner kan IP linq u helpen zo’n omgeving in te richten. Zodat u productief kunt zijn en uw data optimaal beveiligd.

Geïnteresseerd. Bel dan naar (074) 7 630 610 of stuur een email naar verkoop@iplinq.nl en wij informeren u graag over de mogelijkheden.