Samen met IP linq je thuiswerkplek optimaliseren

Geplaatst op 17 december 2020 door Danielle Bakker in:
Algemeen, Cloud Computing, ICT Infrastructuur

Opnieuw met zijn allen in een lockdown. Thuiswerken blijft de norm. We blijven dus gebruik maken van onze werkplek in huis.Een fijne, rustige, afgezonderde werkplek met de perfecte opstelling is dan ideaal. Niet iedereen heeft die luxe, omdat het gewoonweg niet te realiseren is. Er zijn wel voldoende mogelijkheden om je thuiswerkplek te optimaliseren.

Zoek een plek in je huis waar je goed kunt zitten en waar je je prettig voelt. Het beste is een bureau met een goede bureaustoel, maar een keukentafel met een comfortabele stoel kan ook voldoende zijn. Zorg daarnaast dat er zo min mogelijk afleiding is vanuit je omgeving. Ruim storende objecten op, maak er jouw werkplek van.

Om van jouw thuiswerkplek een comfortabele plek te maken heeft IP linq een laptopsteun in het assortiment. Hiermee komt het scherm op een normale kijkhoogte en hoef je niet een paar uur verkrampt achter je notebook te zitten. Door ook een draadloze muis en toetsenbord toe te passen, maakt dat je al een stuk prettiger kunt werken.

Door het plaatsen van een in hoogte verstelbare monitor kun je met 2 schermen werken. Op het ene scherm open je de e-mail, browser, etc. en op de andere werk je in je applicaties. Hierdoor gaat de productiviteit en concentratie omhoog.

Thuiswerken betekent ook meer prikkels. Het is vaak lastig om te focussen wanneer dat echt nodig is. Als oplossing hiervoor heeft IP linq Stereo headsets in het assortiment met noise-cancelling. Of je nu een lekker muziekje wil luisteren of een Teams meeting wil bijwonen, zet de headset op en de wereld om je heen verdwijnt. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

Mis je je collega’s? Zet dichtbij een mooie plant. Leuk voor de aankleding en met gebrek aan directe collega’s kan je er ook mee praten. Het grote voordeel is wel je krijgt geen weerwoord. Zonder gekheid, als je de gezelligheid van je collega’s mist, plan dan een periodieke ( bijv. wekelijks ) Teams meeting om even te kletsen. Deze meeting is dan ook alleen bedoeld voor “koetjes en kalfjes” die je normaal gesproken bespreekt bij de koffieautomaat. IP linq heeft hiervoor Teams licenties en webcams. Deze vorm van communiceren voorkomt dat je terechtkomt in een sociaal isolement en je houdt plezier in je thuiswerk.

Toch is thuiswerken niet zonder gevaar. Wees altijd scherp op bijvoorbeeld phishing, dubieuze websites etc. Zorg ervoor dat de bedrijfsdata te allen tijde veilig is. Gebruik het liefst een zakelijke computer. Deze moet voorzien zijn van goede antivirus, malware bescherming en remote monitoring en beheer. De WiFi-beveiling bij jou thuis zou een potentieel gevaar kunnen zijn. De kans op een datalek is met thuiswerken reëel aanwezig. Twijfel je of dit goed geregeld is? IP linq kijkt en denkt graag met je mee.

Tot slot thuiswerken is zo gek nog niet. Geen reistijd in deze donkere regenachtige dagen. Online meetings zijn over het algemeen een stuk effectiever. De conclusie hiervan is meer vrije tijd! Deze  bonustijd kan je inzetten voor je gezin of lekker voor jezelf! Ga wandelen of sporten in de natuur, lees een goed boek of kruip lekker voor de tv. Alles is mogelijk zolang je maar geniet! Wij hopen dan ook dat je de komende lockdown prettig, veilig en vooral gezond vanuit huis kunt werken.

Geïnteresseerd. Bel dan naar (074) 7 630 610 of stuur een email naar verkoop@iplinq.nl en wij informeren u graag over de mogelijkheden.