WiFi oplossing op maat met IP linq

Geplaatst op 17 december 2020 door Danielle Bakker in:
Algemeen, Cloud Computing, ICT Infrastructuur

Draadloos Internet, ook wel WiFi of WLAN genoemd, kan zowel zakelijk als privé ingezet worden.
Echter zijn de producten die voor privé geschikt zijn niet altijd geschikt voor zakelijke doeleinden.
Denk hierbij o.a. aan schaalbaarheid, beheersbaarheid en veiligheid.

Veel draadloze systemen die op dit moment nog in gebruik zijn, zijn enkelvoudige apparaten en zijn verouderd. Ze werken vaak alleen op de 2,4GHz band of daarnaast op de 5GHz band. De 2,4GHz band is goed voor meer bereik, waar de 5GHz band juist meer snelheid biedt, maar op een kortere afstand.

De nieuwere systemen kunnen deze banden samenvoegen voor meer snelheid en meer afstand.
De nieuwste versie is WiFi6, deze combineert deze twee banden met de 6GHz band voor nog meer snelheid.

Een veel voorkomend probleem bij thuiswerken is de niet toereikende WiFi dekking. Dit resulteert in een instabiele verbinding en traag Internet. Door gebruik te maken van een mesh netwerk van meerdere apparaten die samenwerken, kan er door IP linq prijsgunstig een geheel dekkend WiFi netwerk thuis gerealiseerd worden. En dat zonder extra bekabeling te hoeven aanleggen.

Zakelijk zijn er soortgelijke problemen, maar is er ook vaak de vraag naar gastenwifi. Dan zijn consumentenproducten niet de juiste oplossing. Hiervoor biedt IP linq op maatgemaakte oplossingen die stabiele dekking en de bescherming van het bedrijfsnetwerk kunnen garanderen.

Dankzij de autonome wifi oplossingen die IP linq levert kunt u thuis en op de zaak genieten van een stabiel WiFi netwerk, of u nu wilt streamen, printen of uw gasten Internet toegang wil geven. IP linq heeft de kennis en kunde in huis om dit tot in de puntjes geheel dekkend uit te voeren.

Neem vandaag nog contact op met een van onze adviseurs om grip op uw WiFi te krijgen.

Meer informatie. Bel dan naar (074) 7 630 610 of stuur een email naar verkoop@iplinq.nl en wij informeren u graag over de mogelijkheden.